Figur of Sweden

Mygg- och insektsspray - vi sätter en på prov

Sommaren är ju bra härlig på många vis, men myggen äter verkligen upp oss!

Vi behöver en myggspray! Vi har av flera anledningar valt att göra vår egen myggolja eftersom likt många andra produkter på marknaden så innehåller även myggspray/olja giftiga ämnen som man inte ska ha på huden.


Alltså, Visst känns det som att ni har hört den frasen förut av oss?! ”De vanligaste produkterna på marknaden innehåller giftiga ämnen som vi inte rekommenderar att ni använder på huden” Vi ber om ursäkt för upprepningarna, men det stämmer tyvärr.

myggolja recept

Så först och främst...

vad innehåller då myggmedel som är köpta på butiken? Varför bör de inte användas och vad är viktigt att tänka på?

Många myggmedel som du köper i butiken innehåller starka giftiga ämnen som är neurotoxiska, alltså skadliga för nervsystemet. Till dessa tillhör bland annat ett vanligt ämne ”DEET” som är ett bekämpningsmedel. Dessa myggmedel ska ABSOLUT INTE användas på barn under 3 år, det har visat sig ha allvarliga biverkningar. Äldre barn och vuxna rekommenderas att använda dessa på mindre utsatta ytor och med försiktighet max 2-3 gånger om dagen. Det säger en del, eller hur?!

Vissa myggmedel från butiken har inte heller godkänts av Kemikalieinspektionen och kan därför inte rekommenderas att de fungerar plus att de kan vara skadligt för både kropp och miljön.

Så idag har vi blandat ihop en egen myggspray som vi de närmaste dagarna ska prova och utvärdera. Det sägs att citroneukalyptusolja ska vara det the shit när det gäller knott- och myggavvisande. Det har använts i många år världen över och sägs ha skydd upp mot en 8 timmar. Jannica spillde också ut en del olja i hemmet när hon blandade ihop dessa och inte en mygga har tagit sig in i huset efter det. Det borde ju vara ett gott tecken.

Klicka här för receptet på vår myggspray så även ni kan välja ett hälsosammare alternativ.

 

Dela den här artikeln: