Figur of Sweden

Medan våra barn leker, passar vi på att blanda ihop en Alla hjärtans dag tvål

Även om systrarna Figur inte har några partners så vill vi ändå göra något speciellt med dagen. För inte handlar väl alla hjärtans dag bara om kärlek mellan partners, utan kärleken och omtanke till alla dem som man har runt omkring sig!?

Den här gånger valde vi att faktiskt lägga ner lite kärlek i vår produkts utseende. Det har vi faktiskt inte gjort tidigare då vi fokuserat på att skapa ett så bra recept som möjligt. Vilket är för oss den stora grunden till hela vårt framtida koncept. Våra recept har faktiskt hittills alltid blivit lyckade så nu passade vi på att ge denna produkt lite färg och dekoration.

Som bas använde vi oss av en ekologisk kokosolja, med rosa mineralpulver och finmalet Himalayasalt för att få till en skrubbeffekt. Och eftersom denna, efter att vi mixat ihop ingredienserna såg ut som en jordgubbsmilkshake så kommer vi nog att lägga till även lite jordgubbsdoft nästa gång. Naturlig och ekologisk doft såklart.
Nu ska tvålen ligga och härda i en månad innan vi får använda den.

Den här tvålen ska ha en bra rengörande effekt, vara löddrande, krämig och vara återfuktande. Vi ser verkligen fram emot att få prova den som duschtvål!

alla hjärtans dag tvål

 

Himalayasalt

Denna salt en hög mineralhalt och innehåller hela 84 stycken mineraler som är nyttiga för kroppen. I fotbad eller som kroppsskrubb.
I motsats till effekterna av vanligt salt kan rosa Himalayasalt hjälpa till att motverka vätskeretention, hjälpa till att reglera kroppens pH-värde (vilket förebygger inflammationer och kroniska sjukdomar) och förbättra blodcirkulationen. Den har en avgiftande effekt och ökar den fysiska och mentala energin i kroppen på ett naturligt sätt pga. dess antioxidanter och elektrolyter. För att fortsätta så reglerar det även blodtrycket, minskar åkommor som nästäppa, muskelkramp och migrän. I hudvård kan det vara bra att tillsätta Himalaya salt om man vill bekämpa akne. Färgen är ju också underbart vacker!

 

Dela den här artikeln: