Figur of Sweden

Gör din egna myggolja - Vi har två enkla recept till er

Sommaren är ju bra härlig på många vis, men myggen äter verkligen upp oss!

Vi behöver en myggspray! Vi har av flera anledningar valt att göra vår egen myggolja eftersom likt många andra produkter på marknaden så innehåller även myggspray/olja giftiga ämnen som man inte ska ha på huden.


Alltså, Visst känns det som att ni har hört den frasen förut av oss?! ”De vanligaste produkterna på marknaden innehåller giftiga ämnen som vi inte rekommenderar att ni använder på huden” Vi ber om ursäkt för upprepningarna, men det stämmer tyvärr.

myggolja recept
myggolja recept

Myggsäsongen är långtifrån över

Men frukta inte, vi har ett superenkelt (Naturligt) recept som ni kan använda på både er och era barn.

Vi har vistas i myggstim och med det här myggmedlet så har vi inte fått ett enda bett. Doften är ganska så likt de myggmedel som man köper i butiken men denna doftar inte kemiskt, så med andra ord doftar den såå mycket bättre.

I början på sommaren köpte vi det klassiska myggmedlen från affären men efter en liten incident när Rebecca’s barn fick det på fingrarna, sedan in i munnen och började kräkas så kändes det som att det var läge att göra en egen myggolja – utan giftämnen. Ni kan här läsa mer om varför ni bör undvika de från butik.


Så gör din egna myggolja – Vi har två enkla recept till er nedan!

Bye bye kemisk-myggmedel och Hej naturlig myggolja

Hörrni, som vi sa tidigare så är det här ett superenkelt recept att blanda ihop. Den behöver inte hettas upp på något vis som man annars kan behöva för att få oljorna att blanda sig. Det är bara att blanda och använda. Så beställ ingredienserna idag! Det är SÅ värt det!

Det första receptet på myggsprayen hittade vi på: Organic Makers. Men vi valde att bytta ut bäroljan som nämns mot en alkohol, eftersom vi vill kunna spraya lite på kläderna också. Är man känslig mot eteriska oljor så kan det vara ett bättre alternativ för dig.
Ni kan köpa alla ingredienser på Organic Makers , även sprayflaskor. Dock sprayar den bara i en stråle så skulle rekommendera en annan sprayflaska alt. använda en flaska med roller.

 

MYGGOLJA CA 50 ML

INGREDIENSER:

  • 44 ml ekologisk Karanjaolja (insektsavvisande och solskyddsfaktor upp mot SPF 30)
  • 6 ml eterisk olja ekologisk Citroneukalyptus
  • 0,5 ml Naturlig E-vitami¨

GÖR SÅ HÄR:
Blanda alla ingredienser i lämplig behållare och häll sedan upp i flaska, eller blanda ingredienserna direkt i flaskan och rör om. Vi använde en 50 ml glasflaska med pump.

Hållbarhet: Med antioxidant som skyddar mot oxidation håller myggoljan i ca ett år.

MYGGSPRAY CA 50 ML

INGREDIENSER:

  • 44 ml alkohol
  • 6 ml eterisk olja ekologisk Citroneukalyptus

GÖR SÅ HÄR:
Häll upp alkoholen i en 50 ml glasflaska med spray. Tillsätt eterisk olja. Skruva åt spraykorken ordentligt.

Hållbarhet: Denna håller i ca ett år.

Tips

Även om det är sällsynt med hudirritationer så kan de uppstå. Som med alla örtoljor föreslår vi att du gör ett hudlapptest först för att kontrollera om du är allergisk mot det. Förvara flaskan på ett mörkt, svalt ställe.
Undvik ögonområdet
Applicera på nytt efter bad, simning, träning samt då och då under hela dagen om du är ute.
Citron eukalyptus bör användas med försiktighet om du är gravid eller ammar då det inte finns några vetenskaplig forskning mellan graviditet och eteriska oljan.

 

Dela den här artikeln: