Figur of Sweden

Hur går ett besök till hos en naprapat?

En naprapat hjälper dig att​

 • Undersöka
 • Diagnostisera
 • Behandla
 • Rehabilitera
 • Förebygga smärttillstånd och nedsatt funktion i alla delar av rörelseorganen.

En naprapatbehandling börjar alltid med en undersökning för att fastställa diagnosen. 

För att ställa en korrekt diagnos är det viktigt med ledtrådar och information om exempelvis vad det är som har utlöst smärtan, smärtans karaktär, vilka aktiviteter som ökar/minskar smärtan etc. Utifrån informationen naprapaten får utförs en grundlig undersökning och därefter anpassas behandlingen.

 

Målet med besöket

Är att få en tydlig och gemensam förståelse av besväret.

 

Behandlingstiden

Behandlingstiden hos naprapaten kan variera avsevärt och påverkas av flera faktorer så som dina specifika behov och symtom.

Ett besök tar: ca 30-45 minuter

Vad du kan förvänta dig under en typisk naprapatbehandling

 • Inledande bedömning
  Vid det första besöket kommer naprapaten att genomföra en grundlig muntlig bedömning av dina symtom och hälsotillstånd. De samlar in information om eventuella faktorer som kan ha påverkat uppkomsten av dina besvär. De kan därför ställa frågor om din medicinska historia, livsstil, arbete och fysiska aktiviteter. 
 • Fysisk undersökning
  Naprapaten genomför en noggrann fysisk undersökning med specifika tester för att bedöma din rörlighet, styrka och eventuella problemområden som förhoppningsvis leder fram till varför du har besvär.
 • Diagnos och behandlingsplan
  Baserat på din bedömning och diagnostik, kommer naprapaten att utveckla en behandlingsplan som är anpassad efter dina specifika behov. Behandlingsplanen kan inkludera manipulering av ryggrad och leder, mjukdelsbehandling, stretching och övningar för att lindra smärta och öka rörligheten. 
 • Behandling
  Naprapaten kan utföra olika behandlingar under besöket, inklusive manipulering av ryggrad och leder, mjukdelsbehandling och stretching. De kan också ge dig råd om ergonomi och kroppsposition för att minska belastningen på musklerna och lederna. Målet med behandlingarna kan vara minskad smärta, ökad rörlighet och styrka etc. Dessutom kan du få med dig ett personligt träningschema för att ytterligare stödja smärtlindring och förbättrad rörlighet.
 • Uppföljning
  Efter din behandling kan naprapaten rekommendera en uppföljning för att bedöma din progress och justera behandlingsplanen om det behövs. De kan också ge dig råd om hur du kan förebygga återfall av smärta och skador genom att göra specifika övningar eller förbättra din kroppsposition.

Kontakta.

Kontaktuppgifter.