Figur of Sweden

Deodorant på tre ingredienser, hur låter det?

Deodorant var den första hudvårdsprodukten som vi började att göra själva (okej, i början fick Jannica göra till Rebecca eftersom hon inte verkade ha kunskapen att blanda ihop hela 3 ingredienser)

Det är över 8 år sedan och vi använder faktiskt samma deodorant fortfarande. Utan att ljuga så är den verkligen suverän! Den håller HELA dagen (till och med 2 dagar ibland) och tar verkligen bort ALL lukt.

Den innehåller ingen alkohol eller parfym som är uttorkande och allergiframkallande. Och den innehåller inte aluminium som stör och täpper till kroppens egna reningssystem. Den innehåller bara rena, naturliga och ofarliga ämnen. Kokosolja. Bikarbonat och majsstärkelse.

Den är SÅ GRYM!

 

deodorant hemmagjord
hemmagjord deo

Recept man gör själv hemma ska inte vara så avancerade

Det ska vara enkelt, det ska gå relativt fort att göra och de ska såklart vara effektiva. Så här får ni ett SUVERÄNT recept på deodorant på bara tre ingredienser. Den tar ca 5 minuter att slänga ihop och en sats räcker i flera månader!

Den här deodoranten är återfuktande och kommer garanterat hålla dig fräsh hela dagen och du slipper oönskade lukter. Det räcker att ta på en gång om dagen, eller till och med varannan dag ibland.
Om man har något känslig hud så kan deon kännas något ”rivig” och irriterar huden så man kan behöva minska mängden bikarbonat. Men testa och känn efter vad som passar för er.

Recept på deodorant

INGREDIENSER:

 

  • 1/2 dl kokosolja
  • 1/2 dl majsstärkelse
  • 1/2 dl bikarbonat
  • 1 liten glasburk
GÖR SÅ HÄR:

Smält kokosoljan i en rostfri skål eller glasskål i vattenbad. Rör i lika delar majsstärkelse och bikarbonat. Blanda väl. Häll i i önskad burk eller i en tom deo-hylsa.
Ställ in direkt i kylskåpet och låt den stelna. Bikarbonaten och majstärkelsen sjunker annars till botten.
När du ska använda den; skrapa ur deon med en sked om du har deon i en burk. Du ska ha ungefär storlek av en ärta. Det behövs enbart ett tunt lagers som täcker under armarna. 

Första lagret kan vara lite oljigt när du ska använda den men vi lovar – Den är grym! 

Hållbarhet: Hållbarheten är väldigt lång, då både kokosolja och bikarbonat är bakteriedödande. Majsstärkelsen binder fukt.

FÖRVARA DEN: I badrumsskåpet, men på sommaren bör du förvara den i kylskåpet eftersom att kokosolja smälter vid 25 grader. Det gör ingenting om den smälter, det är bara att röra runt och ställa in den i kylskåpet igen.

Hoppas ni älskar denna deo lika mycket som vi gör!

 

OBS

Vissa kan reagera på bikarbonaten är för stark, testa att dra ner på bikarbonaten då och öka lite på majsstärkelsen om du tycker att den är för oljig. 

Dela den här artikeln: