Figur of Sweden

Vårdande hårinpackning med Aloe Vera

Det finns många faktorer som orsakar skador på håret

När man ständigt går med uppsatt hår/flätor, hett vatten, för lite återfuktning, överdriven (värme) styling/hårfärg, dålig kost eller för mycket sol så tar håret stryk. Så nu tycker i alla fall vi att det börjar bli tid för att ge håret en liten boost med en vårdande och stärkande hårinpackning. Vi har därför gjort en vårdande hårinpackning med Aloe Vera och andra ingredienser som är perfekt för irriterad hårbotten. Den innehåller antioxidanter, mängder av vitaminer, mineraler, fett och protein – precis vad håret och hårbotten vill ha.

En sak ska man inte glömma bort – Det är att vårda hårbotten likaväl som håret. Denna hårmask innehåller ämnen som motverkar kliande och mjällande hårbotten som kan uppstå från att man antingen är torr i hårbotten eller har svamp i hårbotten. Äppelcidervinäger och kokosolja och Aloe Vera har visat sig ha hämmande och dödande effekt på både svampar och vissa dåliga bakterier.

 

hårmask med aloe vera ägg och kokosolja

Vårdande hårinpackning med Aloe Vera

Ingredienser

  • 2 msk Aloe Vera (Färsk direkt från växten eller köp en tub med aloe vera gel)
  • 1 äggula
  • 1 tsk äppelcidervinäger
  • 1 tsk kokosolja

Gör så här:
Skrapa ur Aloe Vera ur bladen om du har en egen växt (Använd helst aldrig lagret som är närmast skalet – vid invärtesbruk kan det vara skadligt i större mängder)
Ett tips är att använda en vitlökspress för att undvika att det blir allt för stora bitar i.
Har du ingen egen växt – Köp färdig Aloe Vera gel på tub.
Blanda i äggulan och äppelcidervinäger.
Smält sedan kokosoljan och blanda med resterande ingredienser.
Applicera och massera i hårbotten först, sen dra sedan ut i längderna. Har du en plastmössa hemma är det att föredra att ha utanpå.
Låt verka i 1 timme.
Skölj ur och tvätta som vanligt.

Använd denna hårmask 1-2 ggr i veckan.

Aloe Vera

Odödlighetens växt! Aloe vera är en medicinalväxt som har omfattande användning både invärtes och utvärtes. Den har länge varit populär att ha i hårprodukter och kosmetika på grund av dess flera läkande egenskaper. Den har en antiinflammatorisk, fuktgivande och mjukgörande funktion vilket stärker och återfuktar ditt hår. Förr användes den till ofta vid hudproblem (eksem, torr hud, klåda, solsveda) så därför är den extra bra att massera in även i irriterad hårbotten.

Äggula

Äggula innehåller ämnen som ger näring till hårbotten och hårsäckarna. Den är rik på protein och essentiella vitaminer och mineraler (tex A, D, E,  B12, B6, B3, B2, B1, zink, järn och magnesium) som hjälper dig att få friskare och fylligare hår vilket kan vara bra ifall du har skört hår som lätt går av.

Äppelcidervinäger

Äppelcidervinäger är ett naturligt hudvårdsmedel som stimulerar hudfunktionerna, ökar blodgenomstämningen, ger huden spänst och lyster och har i en största allmänhet uppfriskande och stärkande inverkan. Denna substans är förvånansvärt mångsidig och har en vårdande och läkande effekt. Vår hud har en lätt sur hudyta och är en mycket viktig skyddsfunktion som skyddar och hämmar flera sjukdomsbakterier. Många eller rättare sagt, de flesta hår- och hudvårdsprodukterna angriper detta naturliga skydd och tillstånd som kliande hårbotten eller klåda på huden kan därför bero på att vi använt för starka rengöringsmedel och hudens ytliga surhetsgrad har rubbats. Äppelcidervinäger har ett surt pH värde som då hårbotten mår väldigt bra av.

Kokosolja

Kokosolja har en MÄNGD hälsovinster och listan över de vetenskapligt dokumenterade fördelarna med kokosolja blir allt längre. Kokosolja fungerar bland annat antimikrobiellt, det vill säga att den dödar och hämmar virus, bakterier, svamp och parasiter. Den verkar läkande på huden; återfuktar, lindrar och dämpar utslag och eksem vilket då gör den relevant för oss att ha i en hårinpackning för torr och irriterande hårbotten.

Dela den här artikeln: