Figur of Sweden

Sugar Scrub med vanilj

Sugar scrub att göra hemma

Vårat föregående inlägg handlade om ansiktspeeling, att man vill få bort överflödiga döda hudceller för att skapa plats åt nya. Nu har vi gjort oss en ljuvlig Vanilla sugarscrub som fungerar på resten av kroppen.

Den doftar SÅ gott och innehåller bland annat vaniljpulver/extrakt, kokosolja, sheasmör och socker. Det var nästan så man fick känslan av att man stod och skulle baka någon slags bakelse istället för att göra en bodyscrub.

I varje fall.. när man peelar kroppen och får bort de döda hudcellerna så blir det också lättare för andra oljor och krämer att tränga ner i huden. Så först: peeling, 1-2 gånger i veckan ca och efteråt smörjer man in sig med en bra olja/bodybutter/lotion eller vad man nu väljer att använda efter duschen. Händer, fötter och nagelband blir sådär härligt silkeslena efter scrubben.

 

sugar scrub vanilj

Att tänka på...

Om man har känslig hy är att inte pilla, rengöra och fixa för mycket. Det är bättre att låta din hud vila. Less is more! Se också till att använda skonsamma produkter som inte har ingredienser som sliter och triggar huden i onödan. Till dom hör ämnena: doftämnen (Perfume, fragrance, parfum), starka konserveringsmedel, kemiska solfilter (oxybenzone, benzophenone-3) eller starka tensider (tvättaktiva ämnen): (Sodium Laureth Sulfate, Sodium Laoryl Sulfate, Natriumlaurylsulfat, ammoniumlaurylsulfat, Sodium Coco Sulfate.)

Vi vill ju ha ingredienser som lugnar vår hud och dämpar eventuella inflammationer.

Är ansiktsmask för rosacea eller känslig hy nått för er?

Recept på SUGAR SCRUB

INGREDIENSER:

 

  • 1
  • 2
  • 3
GÖR SÅ HÄR:

Text

Hållbarhet: text

 

Dela den här artikeln: