Figur of Sweden

FETT LÖSER FETT - Tvätta ansiktet med sesamolja

En rengöring av ansiktet behöver egentligen inte vara så avancerat

Man skulle gärna kunna tro det eftersom det finns så otroligt många olika rengöring – och sminkborttagningsprodukter på marknaden idag att välja emellan.

Dessvärre är de flesta produkterna starkt uttorkande och fulla med kemikalier som rubbar hudens egna oljeproduktion.

Det enda man egentligen behöver tvätta med är olja. Fett. Ja, det räcker faktiskt så. Man måste inte lägga pengar på dyra kemikalieprodukter för vegetabiliska oljor är fettlösande, rengörande OCH återfuktande. De innehåller samma komponenter som du redan har i din egna hud. Samma syror, vitaminer och omega.

Så varför inte göra din hud en tjänst och skippa kemikalierna och investera istället i en ren vegetabilisk olja!?


rengör ansiktet med sesamolja
rengör ansiktet med vegetabilisk olja

Tar bort smink och smuts!

Fett löser fett, då är det ju olja vi ska använda för rengöring. Vi använder Sesamolja när vi tvättar ansiktet på kvällen. Det är en fet olja med många användningsområden (både invärtes och utvärtes)

Inom Ayurvedisk medicin anses nämligen sesamoljan vara en kraftigt läkande och den mest utdrivande oljan av alla vegetabiliska oljor.

Det är en kraftfull antioxidant som är bra mot bl.a vanlig hudsvamp. Den är antibakteriell, neutraliserar de gifter som samlas på huden och i porerna. Så det är lite extra bra för de personer som lider av problemhy (acne, eksem och psoriasis bla)
Och så fungerar den som skydd för solen, kan användas vid nagelvård, munvård, som massageolja osv osv… Ja den är faktiskt helt suverän!

 

Tvätta ansiktet med sesamolja

GÖR SÅ HÄR:

Blöt en bomullspads med vatten och häll därefter på en skvätt sesamolja.
Torka av ansiktet till allt smink är borta. (Har man inte smink så räcker det oftast men bara ett par pads) Försök däremot inte att tvätta bort resterande olja med vatten, torka bara av ansiktet med en ren handduk eller en torr bomulpads.
Ta på lite ansiktskräm och sen är du klar.

Enkelt va?!

Dela den här artikeln: