Figur of Sweden

FETT LÖSER FETT - Tvätta ansiktet med sesamolja

Tar bort smink och smuts!

I föregående inlägg berättade vi om att det finns ett bättre sätt att rengöra ansiktet på än att använda kemikaliefyllda rengöring- & sminkborttagningsprodukter.

Fett löser fett, då är det ju olja vi ska använda för rengöring. Vi använder Sesamolja när vi tvättar ansiktet på kvällen. Det är en fet olja med många användningsområden (både invärtes och utvärtes)

Inom Ayurvedisk medicin anses nämligen sesamoljan vara en kraftigt läkande och den mest utdrivande oljan av alla vegetabiliska oljor.

Det är en kraftfull antioxidant som är bra mot bl.a vanlig hudsvamp. Den är antibakteriell, neutraliserar de gifter som samlas på huden och i porerna. Så det är lite extra bra för de personer som lider av problemhy (acne, eksem och psoriasis bla)
Och så fungerar den som skydd för solen, kan användas vid nagelvård, munvård, som massageolja osv osv… Ja den är faktiskt helt suverän!

 

rengör ansiktet med vegetabilisk olja

Tvätta ansiktet med sesamolja

GÖR SÅ HÄR:

Blöt en bomullspads med vatten och häll därefter på en skvätt sesamolja.
Torka av ansiktet till allt smink är borta. (Har man inte smink så räcker det oftast men bara ett par pads) Försök däremot inte att tvätta bort resterande olja med vatten, torka bara av ansiktet med en ren handduk eller en torr bomulpads.
Ta på lite ansiktskräm och sen är du klar.

Enkelt va?!

Dela den här artikeln: