Figur of Sweden

Naprapat Nyköping

Rebecca Figur

Naprapat och massageterapeut i Nyköping

Med en gedigen utbildning och praktisk erfarenhet har jag utvecklat kompetens inom manuell terapi och olika massagetekniker för att effektivt lindra besvär och främja hälsa.

Min strävan är att förstå och lösa de underliggande orsakerna till dina besvär, inte bara att behandla symtomen. Genom att kombinera moderna, vetenskapliga beprövade metoder med min passion för att hjälpa människor, erbjuder jag skräddarsydda behandlingsplaner som passar dina individuella behov. Målet är att ge dig de bästa förutsättningarna för att leva ett sådant smärtfritt liv som möjligt.

Jag är övertygad om vikten av att främja en holistisk syn på hälsa och välbefinnande. Därför lägger jag stor vikt vid att engagera dig som patient i din egen rehabilitering. Det innebär att vi tillsammans arbetar för att förstå din specifika situation och utveckla en behandlingsstrategi som passar dig bäst. Jag erbjuder även vägledning om övningar och livsstilsförändringar som kan komplettera behandlingen och förhindra framtida problem.

Vad du kan förvänta dig under en typisk naprapatbehandling

 • Inledande bedömning
  Vid det första besöket kommer naprapaten att genomföra en grundlig muntlig bedömning av dina symtom och hälsotillstånd. De samlar in information om eventuella faktorer som kan ha påverkat uppkomsten av dina besvär. De kan därför ställa frågor om din medicinska historia, livsstil, arbete och fysiska aktiviteter. De genomför också en fysisk grundlig undersökning för att bedöma din rörlighet, styrka och eventuella problemområden.
 • Fysisk undersökning
  Naprapaten genomför en noggrann fysisk undersökning med specifika tester för att bedöma din rörlighet, styrka och eventuella problemområden som förhoppningsvis leder fram till varför du har besvär.
 • Diagnos och behandlingsplan
  Baserat på din bedömning och diagnostik, kommer naprapaten att utveckla en behandlingsplan som är anpassad efter dina specifika behov. Behandlingsplanen kan inkludera manipulering av ryggrad och leder, mjukdelsbehandling, stretching och övningar för att lindra smärta och öka rörligheten.
 • Behandling
  Naprapaten kan utföra olika behandlingar under besöket, inklusive manipulering av ryggrad och leder, mjukdelsbehandling och stretching. De kan också ge dig råd om ergonomi och kroppsposition för att minska belastningen på musklerna och lederna. Målet med behandlingarna kan vara minskad smärta, ökad rörlighet och styrka etc.
 • Uppföljning
  Efter din behandling kan naprapaten rekommendera en uppföljning för att bedöma din progress och justera behandlingsplanen om det behövs. De kan också ge dig råd om hur du kan förebygga återfall av smärta och skador genom att göra specifika övningar eller förbättra din kroppsposition.

En naprapat hjälper dig att​

 • Undersöka
 • Diagnostisera
 • Behandla
 • Rehabilitera
 • Förebygga smärttillstånd och nedsatt funktion i alla delar av rörelseorganen.

För att ställa en korrekt diagnos är det viktigt med ledtrådar och information om exempelvis vad det är som har utlöst smärtan, smärtans karaktär, vilka aktiviteter som ökar/minskar smärtan etc. Utifrån informationen naprapaten får utförs en grundlig undersökning och därefter anpassas behandlingen.

 

Målet med besöket

Är att få en tydlig och gemensam förståelse av besväret.

 

Behandlingstiden & Pris

Behandlingstiden hos naprapaten kan variera avsevärt och påverkas av flera faktorer så som dina specifika behov och symtom.

Ett besök tar: ca 30-45 minuter

Pris: 795 kr

(Pensionärer och studenter har 20 % rabatt på ordinarie priser. Studenter mot uppvisande av Mecenat- eller studentkort.)

Hur jobbar en naprapat? 

En naprapat utför en omfattande process som innefattar undersökning, diagnostisera tillstånd, behandla och rehabilitera smärttillstånd och nedsatt funktion i hela det neuromuskuloskeletala systemet. 

Denne helhetsinriktade vård inbegriper att behandlingen tar hänsyn till såväl leder, skelett, muskler och övriga mjukdelar. Vanligtvis används en kombination av olika manuella behandlingstekniker, inklusive specifika ledbehandlingar såsom ledmanipulation och ledmobilisering, samt mjukdelsbehandlingar så som massage, bindvävstekniker och stretching. Ibland kan man även komprellera de manuella behandlingsmetoderna med tekniker som elektroterpai, till exempel TENS eller stötvåg. Det är värt att notera att många naprapater har vidareutbildning inom områden som akupunktur och dry needling.

En central aspekt av naprapatens arbete är att involvera patienten i sin egen rehabilitering. Av den anledningen inkluderar behandlingen ofta individanpassade träningsprogram och rådgivning om förbättringar i arbetsmiljön. Detta syftar till att uppnå hållbara behandlingsresultat och långsiktiga förbättringar av patientens hälsa

Behandlingen är individanpassad och baseras på patientens behov och symtom. Målet är att hjälpa patienten att återfå rörlighet och minska smärta, samt att förhindra återfall.  

Naprapati

Vanliga besvär som naprapat kan hjälpa till med 

Naprapati är ett brett verksamhetsområde som behandlar och rehabiliterar många olika typer av smärttillstånd och nedsatt funktion i rörelse- och stödjeorganen – både akuta, subakuta och kroniska som t ex rygg-, axel-, muskel- och ledbesvär.  Bland patienterna så finns såväl yngre som äldre och allt från mindre fysiskt aktiva människor till elitidrottare.  

En naprapat behandlar en rad olika smärttillstånd och besvär som kan påverka muskler, leder och ryggrad. Här är några exempel: 

 • Ryggsmärta
  Naprapater behandlar vanligtvis rygg- och ländryggsmärta, inklusive bäckensmärta, ryggskott och ischias. Behandlingen kan innefatta ledmanipulation av ryggkotorna, mjukdelsbehandling, stretching och övningar för att stärka musklerna i ryggen. 
 • Nacke- och axelsmärta
  Naprapater kan också hjälpa patienter som lider av nacke- och axelsmärta som nackspärr. Behandlingen kan innefatta massage, ledmanipulation bröstrygg och nackkotorna, mjukdelsbehandling, stretching och övningar för att stärka musklerna kring nacken och skulda. 
 • Huvudvärk
  Naprapater kan också behandla huvudvärk som orsakas av spänningar i nacken och bröstryggraden. Men också lindra besvär vid migrän. Behandlingen kan innefatta manipulation av nackkotorna och mjukdelsbehandling i muskulaturen kring nacke och skuldra för att lindra spänningar och öka blodflödet till huvudet. 
 • Ledbesvär
  Naprapater kan behandla ledsmärta och andra besvär som påverkar lederna, som till exempel artros och reumatoid artrit. Behandlingen kan innefatta manipulering av lederna, mjukdelsbehandling, stretching och övningar för att förbättra rörlighet och styrka. 
 • Idrottsskador
  De är ofta involverade i behandlingen av idrottsskador, som till exempel muskelbristningar, stukningar, inflammationer och överbelastningsskador. Behandlingen kan innefatta massage, stretching, övningar för att förbättra rörlighet och styrka, samt andra tekniker för att lindra smärta och främja läkning. 
 • Andra besvär som  
  • Frozen shoulder 
  • Revbenslåsning 
  • Yrsel 
  • Tennisarmbåge 
  • Musarm 
  • Domningar och stickningar i armar och händer 
  • Karpaltunnelsyndrom 
  • Diskbråck 
  • Muskelbristningar 
  • Käkledsbesvär 
  • Hälsporre
 1.  

I nuläget gör jag enbart hembesök och tiderna varierar

 

Kontakta mig gärna så finner vi en tid som passar.

Jag kan ta kunder i Nyköping- och Oxelösundsområdet.

Kontakta.

Kontaktuppgifter.